Na enkele maanden geen live muziek vanwege de coronacrisis zijn we blij dat we in het kerkje van Feerwerd, weliswaar op bescheiden schaal en onder volledige naleving van de richtlijnen van overheid en RIVM, weer een jazzconcert kunnen organiseren.

Vanwege de gunstige ontwikkeling ten aanzien van het coronavirus – zeker in de provincie Groningen – zijn in juni weer concerten met maximaal 30 toeschouwers op minimaal 1.5 meter onderlinge afstand mogelijk, ook als het gaat om blaasmuziek. Daarom hebben we besloten om het reeds geplande concert in juni door te laten gaan. Door omstandigheden is dit concert echter verplaatst van 7 juni naar 21 juni 2020.

Ons 1.5 meter live concert vindt plaats met niemand minder dan tenorsaxofonist en recente Boy Edgar Prijswinnaar Jasper Blom en een van de grootste nieuwe trompettalenten van de Nederlandse jazz Ian Cleaver, winnaar van het Prinses Christina Concours 2016. Samen met de aanstormende jonge talenten Thomas Pol op contrabas en Wouter Kühne op drums vormen zij het kwartet Zilt.

Ian Cleaver met zijn prachtige volle sound en zijn virtuoze mentor Jasper Blom brengen met Zilt een hommage aan de briljante Nederlandse jazzpianist, componist en improvisator Misha Mengelberg (1935-2017). In de geest van Mengelberg is hun muziek spannend en uiterst wendbaar. In haar nog korte bestaan trad het kwartet onder andere op in het BIM-huis, het Concertgebouw en op de internationale jazzfestivals van Pescara en Siena.

Anders dan gewoonlijk begint het concert om 14.30 uur. Het concert duurt het ongeveer een uur en er is geen pauze. De zaal is open vanaf 14.15 uur. Volgens de voorschriften zijn van tevoren reserveren en controle op verkoudheidsklachten bij de ingang hierbij wel een voorwaarde. Reserveren is mogelijk per email (info@jazzinfeerwerd.nl) of via onze website (www.jazzinfeerwerd.nl). De entree bedraagt € 15,- en betaling geschiedt met contactloos pinnen op de locatie. 

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om weer eens van live muziek te kunnen genieten, wordt bij voldoende belangstelling een extra concert gegeven om 16.00 uur (zaal open om 15.45 uur). Mocht bij reservering het eerste concert al volgeboekt zijn, dan word je hiervan tijdig op de hoogte gesteld en kun je alsnog voor de eventuele tweede sessie kiezen.

Geniet nu het weer kan! Met je komst steun je bovendien de muzikanten die langdurig niet hebben kunnen optreden.

Jazz was, jazz is, jazz blijft! – Jules Deelder