We beginnen 2020 met een optreden van drie illustere zuiderburen: Trio Massot/Florizoone/ Horbaczewski. Na het uitbrengen van hun prachtige cd’s Cinema Novo en Balades Ephémères alweer een aantal jaren geleden is het trio nog steeds springlevend en wordt er gewerkt aan een nieuw repertoire.

Het trio met zijn bijzondere samenstelling, met Michel Massot op tuba, euphonium en trombone, Tuur Florizoone op accordeon en Marine Horbaczewski op cello, maakt avontuurlijke muziek die aanschurkt tegen jazz en hedendaags klassiek, en vaak een filmisch karakter heeft. Al improviserend tovert het drietal verrassende, meest prettig gestoorde, maar bovenal ontroerende klanken uit hun instrumenten. Hun muziek is melodieus en verhalend, met een onuitputtelijke zin naar avontuur als leidraad. Het trio trad onlangs ook op met de bekende sopraan Claron McFadden in hun programma Secrets, met een opmerkelijke mix van jazz, kamermuziek en vocale klassieke muziek.

Michel Massot is een klassiek geschoolde muzikant die furore maakte in verschillende jazzensembles, waaronder het bekende Trio Grande. Hij laat zien hoe een tuba graag bespeeld wordt. Als geen ander haalt hij de gekste klanken, de strakste baslijnen en de mooiste melodieën uit zijn instrument. Michel doceert vrije improvisatie aan het Conservatorium van Luik.

Tuur Florizoone is een graag geziene gast in onze omgeving en trad diverse keren op bij de ZomerJazzFietsTour, o.a met trompettist Eric Vloeimans en cellist Jörg Brinkmann in Oliver’s Cinema en onlangs nog met saxofonist Philippe Laloy en contrabassist Vincent Noiret met Tricycle, dat nu 20 jaar bestaat en zojuist de prachtige cd Zoom heeft uitgebracht.

Marine Horbaczewski studeerde cello aan het Conservatorium van Luik en volgde improvisatielessen bij Garrett List en Michel Massot. Ze speelt zowel in klassieke ensembles als in meer experimentele groepen en vormt in die zin een perfecte combinatie met Michel Massot en Tuur Florizoone.

Muziek