DIT CONCERT IS UITVERKOCHT! ER IS EEN WACHTLIJST.

Voor velen is de Belgische accordeonist Tuur Florizoone zeker geen onbekende. In 2020, nèt voor de coronapandemie, trad hij samen met tubaspeler Michel Massot en celliste Marine Herbaczewski met Trio Massot/Florizoone/Herbaczewski voor een dolenthousiast publiek nog op in Feerwerd. Daarnaast speelde hij met trompettist Eric Vloeimans, als duo of als trio samen met cellist Jörg Brinkmann in Oliver’s Cinema, en met zijn trio Tricycle, samen met saxofonist en fluitist Phippe Laloy en contrabassist Vincent Noiret, op diverse andere locaties in het Noorden. Een graag geziene gast dus.
Grappig genoeg ontstond Tricycle jaren geleden als gelegenheidsorkest voor de eenmalige begeleiding van een circusvoorstelling in Duitsland en was daarna regelmatig te zien op theater- en straatfestivals. Al snel werd het een succesvolle band die tot dusver vier prachtige cd’s heeft uitgebracht en haar sporen duidelijk ook in de jazzwereld heeft achtergelaten.
Het is moeilijk een etiket te plakken op de muziek van Tricycle. Het raakt aan jazz en wereldmuziek en heeft een avontuurlijk en soms filmisch karakter; verhalende muziek die sterk tot de verbeelding spreekt.
Al met al een veelbelovende opening van weer een nieuw seizoen Jazz in Feerwerd!

Kaartjes