DIT CONCERT IS UITVERKOCHT! ER IS EEN WACHTLIJST.

Goede wijn behoeft geen krans!

Op 22 november komt The Quartet NL, bestaande uit Benjamin Herman (altsax), Peter Beets (piano), Ernst Glerum (contrabas) en Han Bennink (drums), naar Feerwerd: vier Nederlandse jazzreuzen verenigd in een kwartet dat zich uitleeft in de talrijke composities van de inmiddels legendarische Nederlandse pianist en componist Misha Mengelberg.

Op oudejaarsavond 2013 traden ze als gelegenheidskwartet voor het eerst op in het BIM-huis, toen nog met de inmiddels overleden contrabassist Ruud Jacobs, en sindsdien komen ze bij elk optreden weer verrassend uit de hoek. Bijzonder is dat de vier muzikanten uit verschillende hoeken van het muzikale spectrum afkomstig zijn en elkaar perfect gevonden hebben in de muziek van wijlen Mengelberg, de godfather van het experimentele Instant Composers Pool Orchestra.

Slagwerker Han Bennink, bassist Ernst Glerum en altsaxofonist Benjamin Herman zijn vertrouwd met het repertoire van Mengelberg. Bennink en Glerum vanwege hun levenslange samenwerking met Mengelberg en Herman vanwege het feit dat hij al sinds zijn twintigste het werk van Mengelberg uitvoert en opneemt. Met het virtuoze pianospel van Peter Beets blijkt juist dit repertoire het uitgangspunt voor een nieuw en ongehoord origineel groepsgeluid. Het viertal gaat met hun diverse kijk op Mengelberg’s composities swingend en al een geheel nieuwe richting in, waarbij de herkenbaarheid van de oorspronkelijke composities recht overeind blijft.

Het kwartet trad in 2017 bij de ZomerJazzFietsTour in ’Schuur Hans’ al eerder op in Feerwerd en dit concert was een enorm succes. We zijn benieuwd naar deze nieuwe versie!

Zoals het nu staat mogen de concerten na de tijdelijke twee-weekse aanscherping van de coronamaatregelen gelukkig weer doorgaan, zij het nog steeds met 30 toeschouwers per concert. Daarom worden er twee achtereenvolgende sessies gehouden: een om 14.30 uur en een om 16.15 uur. De sessies duren ongeveer een uur en hebben geen pauze. Beide sessies zijn al uitverkocht, maar er is een wachtlijst (info@jazzinfeerwerd.nl of www.jazzinfeerwerd.nl). Wij houden ons aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM en vragen iedereen die te respecteren.

Concertopnamen Jazz in Feerwerd 22 november 2020 (met dank aan Jack Putting!)