Vanwege de coronapandemie moest het concert door de Teus Nobel Liberty Group, bestaande uit Teus Nobel (trompet, flugelhorn), Alexander van Popta (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Tuur Moens (drums) op 5 april j.l. worden afgelast. Gelukkig is de groep nu op 17 oktober in Feerwerd te bewonderen.

Na de release van hun studioalbum Journey Of Man in 2019 omschreef de Volkskrant in een 5-sterrenrecensie een concert van deze formatie in het Amsterdamse BIM-huis als ’een van de fijnste belevingen die een liefhebber van live jazz kan hebben’. Het jazzmagazine Jazzenzo omschreef het album als ’een muzikale verrassing van de eerste orde en een van de beste trompetproducties die er ooit in de Nederlandse jazz zijn verschenen’.

De formatie heeft inmiddels vorige maand met nieuw repertoire een live album uitgebracht: Pleasure is the Measure. Geïmproviseerde muziek met plezier, op het scherpst van de snede! De opnameconcerten konden eveneens de pers bekoren: ’Teus Nobel Liberty Group gaat een gouden toekomst tegemoet’, aldus Jazzenzo. Daarnaast kreeg het album onlangs in de Volkskrant maar liefst vier sterren. In het commentaar: ‘Dit is een geweldige live band. De stukken op het album zijn geen moment voorspelbaar en de warme akoestische sound is om door een ringetje te halen’. Met dit repertoire komt deze formatie nu ook naar Feerwerd!

Teus Nobel is uitgegroeid tot een van de kopstukken uit de Nederlandse jazz scene. Naast de productie van 7 albums onder eigen naam, gaf hij concerten in meer dan 20 landen en speelde hij met gerenommeerde artiesten, waaronder Frank McComb, Jef Neve, Jazzorchestra of the Concertgebouw en Ntjam Rosie. Zijn albums ontvingen jubelende recensies in zowel binnen- als buitenland en in 2019 ontving hij voor zijn album Saudade een Edison.

Zeker niet te missen!