Een 5-sterren recensie in de Volkskrant omschreef het concert van deze formatie in het Amsterdamse Bimhuis als ‘een van de fijnste belevingen die een jazzliefhebber zich kan wensen’. Dat hoopt de Teus Nobel Liberty Group, bestaande uit Teus Nobel (trompet, flugelhorn), Alexander van Popta (piano), Jeroen Vierdag (contrabas) en Tuur Moens (drums) in Feerwerd wederom waar te maken.

Zij spelen muziek van hun album Journey of Man, dat naast de jubelende recensie in de Volkskrant door het jazzmagazine Jazzenzo werd omschreven als ’een muzikale verrassing van de eerste orde en een van de beste trompetproducties die er ooit in de Nederlandse jazz zijn verschenen’. De rode draad die door het album loopt, is de oorsprong van de mensheid, naar aanleiding van het gelijknamige DNA-onderzoek van geneticus Spencer Wells.

Daarnaast spelen ze ook nieuw repertoire, bestemd voor hun komende cd Pleasure is the Measure. Geïmproviseerde muziek met plezier, op het scherpst van de snede!

De jonge jazztrompettist Teus Nobel is inmiddels een muzikant van internationale allure. Hij gaf concerten in meer dan 20 landen en speelde met veel gerenommeerde artiesten, waaronder Frank McComb, Jef Neve, Jazzorchestra of the Concertgebouw, Jasper Blom en Ntjam Rosie. Zijn albums ontvingen jubelende recensies in zowel binnen- als buitenland en onlangs ontving hij voor zijn album Saudade (2019) een Edison.

Zeker niet te missen!