Het Rembrandt Frerichs Trio, bestaande uit Rembrandt Frerichs (piano), Tony Overwater (contrabas) en Vinsent Planjer (drums) is een van Nederlands bekendste jazzgroepen. Haar muziek varieert van swingend tot poëtisch, beeldend en impressionistisch. Het trio maakte diverse cd’s (waarvan er twee voor een Edison werden genomineerd), speelde op bekende podia en festivals over de hele wereld en wordt door hun bijzondere projecten regelmatig gevraagd in televisieprogramma’s zoals Podium Witteman en De Wereld Draait Door.

Het Rembrandt Frerichs Trio staat internationaal bekend om haar brede blik en vernieuwende invloed op de jazz. Het trio kent het Amerikaanse en Europese jazzrepertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Dat blijkt onder andere door samenwerking met musici uit het Midden-Oosten, zoals Kayhan Kalhor en Hossein Alizadeh. Het tijdschrift Jazzism bestempelde het recente optreden van het trio met Kayhan Kalhor op het North Sea Jazz Festival als een van de hoogtepunten van het festival. Op haar nieuwste album The Contemparory Fortepiano speelt het trio op fortepiano, violon en whisper kit een prachtige mengeling van jazz, vroege Europese muziek en muziek uit het Midden Oosten.

Een van de projecten van het Rembrandt Frerichs Trio is The Art of the Trio, waarbij het trio optreedt in musea, waarbij een link wordt gelegd tussen kunst en geïmproviseerde muziek. In dit verband is het natuurlijk bijzonder dat 2019 tot het ’Rembrandtjaar’ is uitgeroepen, waarbij er door het trio concerten worden gegeven in het Rijksmuseum in Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en Museum De Lakenhal in Leiden. Evenzogoed opende het trio in 2017 het Taichung Jazz Festival in Taiwan voor 50.000 enthousiaste jazzliefhebbers….

Op 24 november in Feerwerd, komt dat zien!