Mark Alban Lotz is een internationaal bekende fluitist, wonend in Amsterdam. Zijn muziek is zeer veelzijdig, variërend van jazz tot wereldmuziek tot klassiek, zo je er al een label op zou willen plakken. Improvisatie speelt daarbij een sleutelrol en gaat vaak gepaard met een verassende onconventionele toepassing van zijn instrument.

Hij speelde met veel bekende jazzmusici, zoals onder andere Chris Potter, Don Byron, Claudio Puntin, Ernst Reijseger, Michael Moore en Han Bennink, en produceerde talloze cd’s. Het Amerikaanse tijdschrift Jazz schreef over hem: ’Mark Lotz is more than just a big voice in the European jazz scene. He is at the forefront of jazz, classical and world music and is obviously enjoying every minute of it!

In 2018 ging Mark Lotz voor een aantal concerten en masterclasses naar Polen, waar hij de jonge bassist Grzegorz Piasecki en drummer Wojciech Buliński ontmoette. Ze vormden een trio en maakten daar de prachtige cd ’The Wroclaw Sessions’. Deze cd kreeg een dubbele vermelding in ’The best of 2019′ van het gerenommeerde New York Jazz Record Magazine.

In Feerwerd wordt muziek van deze cd gespeeld. Door de coronacrisis lukt het de Poolse leden van trio helaas niet om naar Nederland te komen. Zij worden voor deze gelegenheid vervangen door twee uitzonderlijke jonge talenten uit de Nederlandse jazz die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben: bassist Glenn Gaddum Jr. en drummer Jamie Peet.

Glenn Gaddum Jr. is een virtuoze bassist en heeft gewerkt met tal van grote artiesten uit zowel Nederland als de internationale muziekscene in een breed scala aan stijlen, zoals jazz, funk, soul, pop, rock en hiphop. Glenn trad onder andere op met José James, Frank McComb, Anouk, Postman, Matt Simons, en ook met Jamie Peet.

Jamie Peet is een zeer veelzijdig drumtalent. Met zijn inventieve spel is hij regelmatig op de grote jazzpodia te bewonderen, maar speelde bijvoorbeeld onlangs ook met toetsenist Niels Broos met een mix van contemporaine jazz, hip hop en electronica op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Maart j.l. zou hij in Feerwerd optreden met het Jasper van ’t Hof Boy Edgar Trio, maar zat toen vast in de Canadese sneeuw. Nu opnieuw de kans om hem live te horen!

Zolang het coronavirus aanhoudt, houden wij ons aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM en vragen wij iedereen die te respecteren. In verband met de recente richtlijnen kunnen er niet meer dan maximaal 30 toeschouwers per concert aanwezig zijn. Daarom worden er twee achtereenvolgende concerten gegeven: een om 14.30 uur en een om 16.15 uur. De sessies duren ongeveer een uur en hebben geen pauze. We bevelen sterk aan om van tevoren te reserveren.

Reserveren is mogelijk per email (info@jazzinfeerwerd.nl) of via onze website (www.jazzinfeerwerd.nl). Graag daarbij aangeven voor welke sessie je wil reserveren en (bij meerdere personen) of je uit een huishouden komt.

Zorg dat je er weer bij bent!

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT! ER IS EEN WACHTLIJST. DE SESSIE VAN 16.15 UUR IS HELAAS UITGEVALLEN.