Op zondag 18 december sluiten we dit mooie jubileumjaar in stijl af met een noordelijk tintje. Saxofonist Laurens Blixma uit Leeuwarden komt dan met pianist Jasper Soffers, contrabassist Joris Teepe en drummer Steve Altenberg (allen o.a. verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen) naar Feerwerd met het programma Gems.

Gems betekent zoveel als juwelen en met hun programma blazen zij juweeltjes van vergeten jazzklassiekers nieuw leven in! Op het programma staan ’songs deserving wider recognition’, prachtige stukken van onder andere Wayne Shorter, David Liebman en Joe Henderson, die niet direct tot hun bekendste stukken behoren en een amalgaam van stijlen vertegenwoordigen.

Laurens Blinxma is een veelzijdig musicus en speelt in een aantal uiteenlopende bezettingen, variërend van jazz- en big bands tot salsa- en latinbands. Hij was al eerder te gast bij Jazz in Feerwerd, o.a. op ons festival Jazz&ImproLokaal Feerwerd met de legendarische Feerwerd Forward Hot Five. Zijn saxofoon battle met saxofonist Frans Vermeerssen was een van de hoogtepunten van het festival.

Ook Joris Teepe en Steve Altenberg zijn geen onbekenden in Feerwerd, waar ze in 2019 o.a. samen met Laurens Blinxma optraden in de Ghasem Batamuntu band. Joris Teepe werkt zowel in Groningen als in New York, waar hij regelmatig optreedt met vooraanstaande jazzmusici uit de New Yorkse jazz scene. In Groningen is hij de organisator van de bekende concertserie in de Oosterpoort New York Comes To Groningen. Steve Altenberg is een Amerikaanse jazzdrummer en componist. Hij toert met bekende jazzmusici over de hele wereld en is momenteel woonachtig in Amsterdam.

Pianist Jasper Soffers komt met dit illustere gezelschap mee naar Feerwerd. Ook hij heeft een rijke geschiedenis van optredens met internationale jazzgrootheden, waaronder Herbie Hancock en Toots Thielemans, en is o.a. pianist van het Metropool Orkest.

Dit is het laatste concert waarop onze foto-expositie 5 Jaar Jazz in Feerwerd nog is te zien. Kortom: redenen genoeg om te komen!