Op 29 april j.l. zou dé nationale jazzheld van België, Toots Thielemans, 100 jaar zijn geworden. Daarom wordt de in 2016 op 94-jarige leeftijd overleden jazzlegende met zijn ’mondmuziekske’ dit jaar geëerd met een aantal muzikale initiatieven.

Zo ook bij ons laatste concert voor de zomer, met een hommage aan Toots door een andere Belgische jazzheld, de Vlaamse pianist Jef Neve, samen met de Nederlandse top-trompettist en flügelhornspeler Teus Nobel. Op een geheel eigen muzikale wijze nemen zij met veel liefde en respect het repertoire van Toots onder handen, doorspekt met enkele mooie verhalen over hun eigen ervaringen met hem.

Componist en pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzartiest van dit moment en wordt soms al in één adem genoemd met zijn illustere landgenoot. Hij geeft concerten over de hele wereld en trad op met tal van bekende jazzmusici, waaronder José James en Jamie Cullum, maar bijvoorbeeld ook met rapper Typhoon  en – als klassiek onderlegd    musicus – met diverse orkesten.

Jef Neve werkt al sinds 2017 samen met Teus Nobel, zowel als duo als in grotere formaties, waaruit onlangs de prachtige albums Spirit Control en Mysterium voortkwamen.

Teus Nobel is in Feerwerd geen onbekende. Vorig jaar trad hij met zijn
Liberty Group voor een zeer enthousiast publiek nog op met muziek van
zijn veelgeprezen album Pleasure is the Measure.

Kortom: een prachtige afsluiting van een mooi seizoen!