Vorig jaar zouden de Vlaamse pianist Jef Neve en de Nederlandse trompettist en flügelhornspeler Teus Nobel naar Feerwerd zijn afgereisd voor een hommage aan de Belgische jazzheld Toots Thielemans, die in 2022 100 jaar zou zijn geworden. Helaas kon dat concert wegens ziekte van een van hen niet doorgaan. We zijn dan ook heel blij dat dit geweldige duo op 23 april een nieuwe poging waagt om naar het hoge noorden te komen!
Componist en pianist Jef Neve is een van de succesvolste Belgische jazzartiesten van dit moment. Hij geeft concerten over de hele wereld en trad op met tal van jazzberoemdheden, waaronder José James en Jamie Cullum, maar bijvoorbeeld ook met rapper Typhoon en – als klassiek onderlegd musicus – met diverse klassieke orkesten.
Jef Neve werkt al sinds 2017 samen met Teus Nobel, zowel als duo als in grotere formaties, waaruit de prachtige albums Spirit Control en Mysterium voortkwamen en binnenkort ook het album That Old Feeling, waarop o.a. ook Madeleine Peyroux te horen is.
Trompettist, flügelhornspeler en Edison-winnaar Teus Nobel geldt al vanaf zijn debuut in 2012 als een van Nederlands grootste jazztalenten en is in Feerwerd geen onbekende. In 2021 trad hij met zijn Liberty Group voor een zeer enthousiast publiek nog op met muziek van zijn veel geprezen album Pleasure is the Measure. Begin dit jaar verscheen van zijn hand met dezelfde groep het album Human First, dat eveneens zeer lovende kritieken kreeg, met onder andere een vier-sterren recensie in de Volkskrant.
Grijp nu je kans voor een fantastisch concert door deze twee topmuzikanten!
Kaartjes