De Stichting Jazz in Feerwerd organiseert op 26 juni 2021 haar eerste jazz- en improvisatiedag in Feerwerd, onder de naam Jazz&ImproLokaal Feerwerd. Het programma van dit evenement, dat aanvankelijk voor juni 2020 stond gepland, bestaat uit concerten door muzikanten uit onze regio, inclusief de stad Groningen. De concerten vinden plaats op het podium van een sfeervolle boerenschuur in Feerwerd (‘Schuur Hans’), ook bekend van andere muzikale evenementen, zoals de ZomerJazzFietsTour.

Het slotconcert ‘s avonds wordt verzorgd door de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde groep Feerwerd Forward Hot Five, bestaande uit vooraanstaande jazzmusici met een speciale band met Groningen: Laurens Blinxma (saxofoons), Frans Vermeerssen (saxofoons), Diederik Idema (piano), Bert van Erk (contrabas) en Jeroen van Olphen (drums). Een aantal van hen was in andere bezettingen al eerder bij Jazz in Feerwerd te bewonderen.

Hopelijk is dit evenement na de verwachte versoepeling van de coronamaatregelen deze zomer weer mogelijk. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.