Beloofd is beloofd!

Door overmacht en tot verdriet van velen moest pianist, toetsenist, organist en elektronica pionier Jasper van ’t Hoff vorig jaar een duo-concert met Paul van Kemenade bij Jazz in Feerwerd aan zich voorbij laten gaan. Nu komt hij met zijn Boy Edgar (B.E.) Trio, samen met Stefan Lievestro (contrabas en steelgitaar) en Jamie Peet (drums), alsnog naar Feerwerd.

Jasper van ’t Hof (1947) ontving onlangs in 2018 de Boy Edgar Prijs voor zijn imposante oeuvre, waaraan het trio zijn naam ontleent. ‘Hij heeft zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion begeven en laat zich ook na 50 jaar niet op een bepaalde richting vastpinnen’, aldus het rapport van de jury.

Van ’t Hof staat bekend om zijn virtuoze techniek en innovatieve spel, dat zich niet beperkt tot één stroming. Hij is een muzikale veelvraat en heeft volgens eigen zeggen met ‘God en alleman’ gespeeld in honderden samenstellingen over de hele wereld, veelal met gerenommeerde musici, waaronder Philippe Catherine, Charlie Mariano, Archie Shepp, Ernie Watts en Pierre Courbois. Hij schreef meer dan vijfhonderd composities en bracht bijna tachtig cd’s uit. 

Gerenommeerde internationale jazztijdschriften zoals Downbeat en Melody Maker riepen hem meerdere keren uit tot beste jazzpianist van Europa. Ironisch genoeg was hij tot voor kort in Europa bekender dan in Nederland, maar krijgt hij hier nu ook de erkenning die hem toekomt. Zijn tournee met de jongere talenten Stefan Lievestro en Jamie Peet in het B.E. Trio heeft daar vast ook aan bijgedragen.

Contrabassist Stefan Lievestro studeerde cum laude af aan het conservatorium van Hilversum en speelde onder meer met internationale sterren als Nat Adderley, Freddie Hubbard, Pat Metheny en Gregory Porter en Dee Dee Bridgewater.

Jamie Peet is een uitzonderlijk en veelzijdig drumtalent. Met zijn inventieve spel is hij regelmatig op de grote jazzpodia te bewonderen, maar speelde met toetsenist Niels Broos met een mix van contemporaine jazz, hip hop en elektronica onlangs ook op Eurosonic/Noorderslag in Groningen.

Laat je verrassen, het wordt weer een mooie happening in Feerwerd!

MUZIEK