Op 19 mei is er een optreden van het trio WonderYears, bestaande uit Jasper
Blom (saxofoon), Sean Fasciani (bas) en Felix Schlarmann (drums), met een
bijzonder programma dat geheel bestaat uit composities van Stevie Wonder.

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle
composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. Maar Stevie´s mix van grooves en aanstekelijke melodieën gecombineerd met jazzinvloeden is niet alleen geschikt om op feestjes te draaien of keihard in de auto. Veel van zijn stukken blijken ook een perfecte uitnodiging te zijn voor jazzimprovisaties. Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann brengen met hun programma WonderYears een ode aan een van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw.

Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann behoren allen tot de top van de jazzmuziek in Nederland en ver daarbuiten. Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste saxofonisten van de Nederlandse jazz scene en speelde met vele grote artiesten uit binnen- en buitenland. Met het Jasper Blom Quartet samen met Bert Joris en Nils Wogram maakte hij onlangs de cd ´Polyphony´, die jubelend werd ontvangen. De Amerikaan Sean Fasciani is een van de meest gevraagde bassisten in Nederland. Hij speelt in verschillende bekende bands, zoals o.a. Krupa & The Genes, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en in de groep van de gerenommeerde Belgische jazzpianist Jef Neve. De van oorsprong Duitse jazzmuzikant Felix Schlarmann is een spilfiguur uit de Amsterdamse jazzscene. Naast zijn eigen groep, The Felix Schlarmann Group, maakt hij o.a. deel uit van de Nederlandse powerjazzformatie BRUUT!, waarmee hij over de hele wereld reist.

Dit concert is een co-productie van Jazz in Feerwerd en de ZomerJazzFietsTour, die inmiddels de 33e editie in de steigers heeft staan. Op deze laatste Jazz in Feerwerd voor de zomer wordt het programma gepresenteerd van deze 33e ZomerJazzFietsTour op 30 en 31 augustus.
De ZomerJazzFietsTour trakteert met dit concert ook de groep trouwe ZJFT Vrienden die ze om zich heen verzameld heeft. De bijdragen van de Vrienden van de ZJFT zijn belangrijk in het voortbestaan van de ZJFT. Als dank krijgen de ZJFT Vrienden een flinke korting op de toegangsprijs voor dit bijzondere Jazz in Feerwerd concert, de entreeprijs wordt slechts € 5,-. Ook vriend worden? Kijk op www.zjft.nl of stuur een mail naar info@zjft.nl