Op 19 mei was er een prachtig optreden van Jasper Blom (tenorsax), Sean Fasciani (contrabas) en Felix Schlarmann (drums) met hun programma WonderYears met improvisaties op de muziek van Stevie Wonder. Dit concert werd georganiseerd in samenwerking met de ZomerJazzFietsTour, die op dit concert haar programma voor 2019 presenteerde. Op 28 juni werd bekend gemaakt dat de Buma Boy Edgar Prijs – de belangrijkste jaarlijkse prijs voor jazz- en improvisatiemuziek – dit jaar is toegekend aan Jasper Blom, waarvoor onze felicitaties!

Het eerste concert van seizoen 2019-2020 is gepland op 27 oktober 2019 en niet op 29 september 2019, zoals eerder aangekondigd. Op deze datum hebben we een avontuurlijk optreden van Ghasem Batamuntu & Friends, bestaande uit Ghasem Batamuntu (sopraansax, poëzie, percussie), Laurens Blinxma (saxofoons), Jasper Blokzijl (piano), Joris Teepe (contrabas) en Owen Hart Jr (drums). Laat je meevoeren in een wonderlijke en wervelende reis door de jazz van nu en vroeger, met virtuoze en inspirerende bijdragen van poëet, performer en saxofonist Ghasem Batamuntu.

Op 24 november 2019 komt het Rembrandt Frerichs Trio naar Feerwerd, met Rembrandt Frerichs op piano, Tony Overwater op contrabas en Vinsent Planjer op drums. Het Rembrand Frerichs Trio is een van de meest toonaangevende jazz piano trio’s van Nederland en heeft grote internationale bekendheid.

Op 15 december 2019 mogen we Ernst Reijseger (cello) en Harmen Fraanje (piano) verwelkomen. Zij ontlokten wereldwijd enthousiaste reacties met hun ‘soundtrack of the soul’.

Joris Teepe, het Rembrandt Frerichs Trio en Harmen Fraanje zijn in andere bezettingen ook te bewonderen op het North Sea Jazz Festival van 12-14 juli 2019!