Op zondag 20 november hebben we opnieuw een heel bijzonder concert in dit jubileumjaar van Jazz in Feerwerd. Te gast is de huidige Componist des Vaderlands en Boy Edgar prijswinnaar Martin Fondse.

Fondse (piano & keys, vibrandoneon) speelt deze middag met het Trio Sprangers, Fondse & Brinkmann samen met het jonge multi-talent op saxofoon Kika Sprangers en cellist Jörg Brinkmann, die met zijn uitgebreide arsenaal aan technieken de klankmogelljkheden van zijn instrument op virtuoze wijze weet uit te breiden. Brinkmann was met het Jörg Brinkmann Trio al eens eerder te gast bij Jazz in Feerwerd. Als verrassing reist de Zwitserse meesterklarinettist Claudio Puntin, die al een lange samenwerking heeft met zowel Fondse als Brinkmann en dan onderweg is naar zijn woonplaats Berlijn, met hen mee.

Op het programma staat onder andere muziek van het album Lumen van het Trio Sprangers, Fondse & Brinkmann, dat in 2020 werd opgenomen. Lumen is de blauwdruk van dit trio voor het zoeken naar nieuwe wegen in moderne muziek, een album rijk aan verschillende thema’s. Deze opmerkelijke combinatie van drie componisten en performers met hun wortels in de Europese jazz en kamermuziek bewandelt vele muzikale wegen. Het resultaat is een kleurrijke samenwerking vol lyrische en melancholische melodieën en improvisaties met een minimalistische en filmische sfeer.

Voeg daarbij de inbreng van de befaamde en zeer veelzijdige (bas)klarinettist Claudio Puntin en we beleven weer een uniek en onvergetelijk concert!

Tot 18 december is bovendien onze expositie 5 Jaar Jazz in Feerwerd, met foto’s van artiesten die de afgelopen 5 jaar in Feerwerd hebben opgetreden, nog te bewonderen.

Kaartjes