Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Paul van Kemenade en Jasper van ‘t Hof

april 7 - 15:00 - 17:00

Op 7 april een duo van twee titanen bij Jazz in Feerwerd!

Altsaxofonist Paul van Kemenade (1957) staat bekend om zijn samenwerkingen met zeer uiteenlopende muziekdisciplines en culturen (o.a. Zuid-Afrika). Hij speelde met veel vooraanstaande musici als Ray Anderson, David Murray, Markus Stockhausen, Kenny Wheeler, Metropole Orchestra, Cappella Pratensis, Jorge Pardo, Jamaaladeen Tacuma en vele anderen. Van Kemenade maakte tientallen cd’s, waarop zijn veelzijdigheid glorieus naar voren komt. Voor zijn oeuvre ontving hij in 1999 de Boy Edgar prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en eïmproviseerde muziek, en in 2007 kreeg hij een koninklijke onderscheiding. In 2017 vierde hij zijn 40-jarige muzikantenjubileum en het 25-jarig bestaan van ‘zijn’ festival Stranger than Paranoia. Onlangs werd een gelijknamige cd uitgebracht, waarbij hij in verschillende settings speelt, onder andere met Jasper van ‘t Hof. Recent werd ook de prachtige en veelzijdige cd ‘Daytime sketches’ uitgebracht, waarop dit duo te horen is samen met de Braziliaanse Mariá Portugal op drums.

De alom geprezen pianist/keyboardist en electronica pionier Jasper van ‘t Hof (1947) kreeg onlangs de Boy Edgar prijs van 2018. ‘Hij heeft zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion begeven en laat zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting vastpinnen’, aldus het rapport van de jury. Van ‘t Hof staat bekend als een vernieuwer, die zich niet beperkt tot één stroming. Hij schreef meer dan vijfhonderd composities en bracht bijna tachtig cd’s uit. Internationale jazztijdschriften riepen hem meerdere keren uit tot beste jazzpianist van Europa. Ook volgens eigen zeggen is hij een muzikale veelvraat en heeft hij met ‘God en alleman’ gespeeld in honderden samenstellingen en in grote en kleine formaties. Hij heeft gespeeld met Philip Catherine, Charlie Mariano, Archie Shepp, Ernie Watts, Bob Malach, Pierre Courbois en vele anderen. Vijftig jaar lang heeft hij door Europese, Aziatische en Afrikaanse landen getoerd. Altijd op zoek naar nieuwe avonturen. Nog altijd speelt Jasper in verschillende formaties met tijdgenoten, maar zeker ook met jonge musici zoals Stefan Lievestro en Jamie Peet. En, tot zijn grote vreugde, in steeds meer Nederlandse jazzclubs. Binnenkort ook in Feerwerd!

 

Aankondiging 5 april

Wegens ziekte is Jasper van ‘t Hof a.s. zondag helaas verhinderd om samen met Paul van Kemenade op te treden bij Jazz in Feerwerd. Uiteraard vinden we dat heel erg jammer en we wensen Jasper van harte beterschap!
In plaats van Jasper treedt Paul a.s. zondag op met de geweldige pianist Stevko Busch, waarmee hij sinds lang een veel bejubeld duo vormt en meerdere cd’s heeft gemaakt. Meer informatie over dit duo kun je vinden op:

https://www.paulvankemenade.com/ensembles-projects/stevko-busch-paul-van-kemenade/

pers:

https://www.paulvankemenade.com/press-reviews/cd-contemplation-duet-busch-van-kemenade/

https://www.paulvankemenade.com/press-reviews/cd-dedication/

Het wordt ongetwijfeld ook een heel bijzonder en mooi concert!

Gegevens

Datum:
april 7
Tijd:
15:00 - 17:00