Programma najaar 2022

In het najaar van 2022 bestaat Jazz in Feerwerd alweer 5 jaar!

Dit vieren we met een aantal prachtige concerten, waaronder een feestelijk jubileumconcert met de van oorsprong Groninger jazziconen Ben en Gideon van Gelder, die met veel succes ook het eerste concert van Jazz in Feerwerd verzorgden. Op 25 september treden zij op met het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Van Gelder Quartet. Het concert wordt opgeluisterd door een fototentoonstelling met concertfoto’s van de afgelopen 5 jaar, met voornamelijk foto’s van onze huisfotograaf Jan Tempel.

Op 16 oktober is er het prachtige project van Steven Kamperman’s City Maps. Dit veelgeprezen project bestaat uit een muzikale én visuele tour langs twaalf stadse locaties.

Op 20 november ontvangen we onze Componist des Vaderlands, Martin Fondse. Hij komt met het Trio Kika Sprangers, Martin Fondse & Jörg Brinkmann. De geweldige Zwitserse klarinettist Claudio Puntin reist met het trio mee naar Feerwerd.

Het laatste concert van dit jaar is op 18 december en wordt verzorgd door Laurens Blinxma, Jasper Soffers, Joris Teepe en Steve Altenberg. Met hun programma Gems blazen zij pareltjes van vergeten jazzklassiekers nieuw leven in!

Let op: net als voor de coronapandemie (die hopelijk in het najaar niet weer in alle hevigheid opsteekt..) beginnen onze concerten weer om 15 uur!

 

25 september 2022, 15.00 uur

Jubileumconcert: Van Gelder Quartet

Ben van Gelder, altsaxofoon; Gideon van Gelder, piano; Zack Lober, contrabas; Martijn Vink, drums

Informatie
Kaartjes

 

16 oktober 2022, 15.00 uur

Steven Kamperman City Maps

Steven Kamperman, klarinetten & slagwerk; Bert Maris, trompet; Jorrit Westerhof, gitaar; Dion Nijland, contrabas; Henrietta Müller, film & VJ

Informatie 
Kaartjes

 

20 november 2022, 15.00 uur

Trio Kika Sprangers, Martin Fondse & Jörg Brinkmann featuring Claudio Puntin

Kika Sprangers, saxofoons; Martin Fondse, piano, keys & vibrandoneon, Jörg Brinkmann, cello; Claudio Puntin, klarinetten

Informatie
Kaartjes

 

18 december 2022, 15.00 uur

Laurens Blinxma/Jasper Soffers/Joris Teepe/Steve Altenberg: Gems

Laurens Blinxma, saxofoons; Jasper Soffers, piano; Joris Teepe, contrabas; Steve Altenberg, drums

Informatie
Kaartjes

 

De concerten van Jazz in Feerwerd worden mede mogelijk gemaakt door:

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur een email naar: info@jazzinfeerwerd.nl.

 

Wilt u donateur of vriend van Jazz in Feerwerd worden? Dat kan ook! Voor meer informatie klik HIER.