Op 26 maart a.s. vieren we een feestje. Bert van Erk, contrabassist en een van de boegbeelden van de Groningse jazzscene, wordt dan 75 jaar!

Op zijn verjaardag komt hij naar Feerwerd met een nieuwe band: Bert van Erk Quartology, bestaande uit Bert van Erk op contrabas, Miguel Martinez op altsax, René van Astenrode op vibrafoon en Jeroen van Olphen op drums. Quartology speelt Greatest Hits uit Bert’s eigen composities, aangevuld met werk van Miguel Martinez en enkele jazzklassiekers.

Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat de veelgevraagde contrabassist naar Feerwerd komt. Zo ging de door hem voor zijn quintet geschreven jazzsuite ’70: Quintology’ in 2018 zelfs in Feerwerd in première. Ook was Van Erk een drijvende kracht tijdens ons festival Jazz&ImproLokaal Feerwerd in 2021, waarvoor hij de fantastische gelegenheidsband Feerwerd Forward Hot Five samengestelde.

Voor zijn carrière hoeft de 75-jarige bassist zich zeker niet te schamen: hij speelde in de legendarische Boy Edgar Big Band en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, Art Taylor en John Engels, om er maar een paar te noemen. Naast talloze andere formaties speelt hij tegenwoordig regelmatig met de bekende jazzbroeders Guus en Wim Jansen.

Ook Miguel Martinez, René van Astenrode en Jeroen van Olphen zijn geen onbekenden in Feerwerd, waar zij wisselend in verschillende formaties optraden (Quintology, Martinez/Hoyting/Caruso/Potamianos, Feerwerd Forward Hot Five). Daarnaast treden/traden zij o.a. op met Martinez Move, New Cool Collective, Jazz Orchestra of the Concertgebouw (Martinez), Good Vibes (Van Astenrode) en Noordpool Composers Orchestra (Van Olphen). Vanmiddag (weer) met Bert!

Kaartjes