jazz in feerwerd spoken

Het jonge en dynamische Spoken Saxophone Quartet, bestaande uit Stephanie Francke – alt en sopraansax, Wietse Voermans – altsaxofoon, Matthias van den Brande – tenorsaxofoon en Ruben Verbruggen – baritonsaxofoon, brengt een modern en spannend eigen repertoire en maakt daarbij gebruik van het veelzijdige kleurenpalet van de saxofoon. Mooie eigen composities met originele kleuren zorgen voor een uniek, warm en filmisch verhaal. Bij dit concert wordt Spoken als Spoken + 1 aangevuld met drummer, percussionist en componist Friso van Wijck, die de muziek van het kwartet op een prachtige en originele manier complementeert.

Spoken is onder andere te horen geweest op De Dag van de Rotterdamse Jazz, Het Grachtenfestival, het Cutting Edge Jazzfestival en in De Doelen. In december 2017 won het kwartet, aangevuld met Friso van Wijck en zangeres Sanne Huijbregts, als Spoken + 2 een Keep an Eye Award in het BIMHUIS.

Op 5 juli brengt de groep hun debuutalbum getiteld ‘Arctic Monsoon’ uit in theater Walhalla Rotterdam. Dit concert is onderdeel van het festival North Sea Round Town, het Fringe Festival van North Sea Jazz. 

Een voorproefje van dit album is te beluisteren op www.spokenquartet.nl en natuurlijk live op Tweede Pinksterdag bij Jazz in Feerwerd!

 

Tracks nieuwe CD