DIT CONCERT IS UITVERKOCHT! ER IS EEN WACHTLIJST.

Mix een dosis klezmer met een snuf jazz, voeg daar een scheutje Balkan aan toe, en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. Brass, contrabas, accordeon en percussie versterken elkaar met pulserende grooves vol subtiele, maar toch rauwe energie. De band laat het publiek graag zweten, maar kan je ook laten wegdromen met soulvolle klaagzang.

De Amsterdam Klezmer Band begon in 1996 als een groep straatmuzikanten die traditionele Jiddische muziek speelde. 25 jaar later is de band uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live reputatie. Gedurende die tijd is de band erin geslaagd om altijd op de radar te blijven en over de hele wereld te toeren. Intussen hebben ze een publiek opgebouwd van kenners die al vele jaren van hen houden. Hun muziek inspireert collegamuzikanten vanuit Latijns-Amerika tot aan Rusland, wat resulteert in vele kleurrijke Amsterdam Klezmer Band-covers die te vinden zijn op YouTube.

Intussen heeft de band maar liefst 19 albums uitgebracht en vele succesvolle samenwerkingen gehad met onder andere Söndörgő, Amsterdams Andalusisch Orkest, Galata Gypsy en Lilian Vieira.

De Amsterdam Klezmer Band geeft klezmer een nieuw geluid door hedendaagse stijlen en technieken met elkaar te vermengen, met als belangrijke invloeden Balkan en Oriëntaalse muziek. De band houdt hun muziek fris, urgent en vooral dansbaar wanneer ze het podium betreden.

Bezetting: Jasper de Beer – contrabas, banjo, backing vocals, Job Chajes – altsaxofoon, vocals, Alec Kopyt – vocals, percussie, Gijs Levelt – trompet, Joop van der Linden – trombone, percussie, Janfie van Strien – klarinet, backing vocals, Ellen van Vliet – accordeon

Op deze laatste Jazz in Feerwerd voor de zomer wordt bovendien het programma gepresenteerd van de 37e ZomerJazzFietsTour, die op 26 augustus in het Reitdiepdal gehouden wordt. 

Al met al een fantastische afsluiting van ons seizoen!

Kaartjes